Γραμμή υποστήριξης διαχείρισης άγχους για μαθητές Γ ΄ Λυκείου (20 3 2023)

  Το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Τρικάλων (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) ανακοινώνει τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου στη διαχείριση του άγχους τους, ενόψει των επερχόμενων Πανελληνίων εξετάσεων.

  Ο αριθμός τηλεφωνικής γραμμής είναι 2431046408 και στελεχώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ψυχολόγους που έχουν ειδικευτεί στη συμβουλευτική. Επιπλέον, είναι ειδικοί στο να προσφέρουν κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη σε μαθητές που βιώνουν έντονα επίπεδα άγχους.

  Καθώς πλησιάζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, πολλοί μαθητές βιώνουν υψηλά επίπεδα στρες και άγχους με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωσή τους. Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για τους μαθητές όσο και για τις οικογένειές τους και είναι σημαντικό οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματική υποστήριξη και καθοδήγηση για να βοηθηθούν στη διαχείριση των συναισθημάτων τους. Ο κ. Απόστολος Σπαθής, Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., δήλωσε πως το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) δεσμεύεται να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές είναι σε θέση να διαχειριστούν το άγχος και τα συναισθήματά τους με υγιή και παραγωγικό τρόπο.

  Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για παροχή υψηλής ποιότητας εξατομικευμένης υποστήριξης σε μαθητές Λυκείου. Με τη δημιουργία αυτής της αποκλειστικής τηλεφωνικής γραμμής, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. επιδεικνύει αφενός άμεση ανταπόκριση, αφετέρου αφοσίωση στη διασφάλιση ότι οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τηλεφωνική γραμμή και τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας στο 2431046408.

  Επικοινωνία: Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Διεύθυνση: Μπότσαρη 2, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα, Τηλέφωνο: 2431046408 Ιστοσελίδα: http://kesy.tri.sch.gr 

Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2023 ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Απόστολος Σπαθής και η Ψυχολόγος Φαίη Καλτσά θα επισκεφτούν το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στις 9-3-2023 για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης

Διαχείριση πένθους και ψυχολογική υποστήριξη στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, στις 2 Μαρτίου 2023

Η ομάδα υποστήριξης και διαχείρισης κρίσεων του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων με επικεφαλής τον Προϊστάμενό του Απόστολο Σπαθή, επισκέφτηκε τη σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας για να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και διαχείριση του πένθους σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

   Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων είναι μια ομάδα έμπειρων ψυχολόγων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας που ειδικεύονται στην παροχή υποστήριξης σε άτομα και κοινότητες που πλήττονται από τραυματικά γεγονότα. Η επίσκεψή τους στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας είναι μέρος των συνεχών προσπαθειών τους για την προώθηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας σε σχολεία και κοινότητες.

   Κατά την επίσκεψή τους, η ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων πραγματοποίησε ομαδικές συνεδρίες και ατομική συμβουλευτική σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που έχουν επηρεαστεί από τα πρόσφατα γεγονότα. Παρείχαν επίσης εκπαίδευση και πόρους για να βοηθήσουν τη σχολική κοινότητα να αναπτύξει ανθεκτικότητα και δεξιότητες αντιμετώπισης.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», είπε ο διευθυντής του σχολείου. «Η τεχνογνωσία και η καθοδήγησή τους θα είναι ανεκτίμητης αξίας για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς μας καθώς εργαζόμαστε μαζί για να θεραπεύσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

   Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας δεσμεύεται για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας για όλα τα μέλη της κοινότητάς του. Το σχολείο θα συνεχίσει να παρέχει συνεχή υποστήριξη και πόρους σε μαθητές και οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί του 27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων είχαν την ευκαρία να ενημερωθούν από τον Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. κ. Απόστολο Σπαθή και την Ψυχολόγο κ. Φαίη Καλτσά σχετικά με την αντιμετώπιση μαθητών που είναι στο φάσμα του αυτισμού τόσο σε γνωστικό όσο και σε κοινωνικο-συναισθηματικό επίπεδο.

2η συνάντηση εργασίας ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και μελών Ε.Δ.Υ. στο 10 Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στις 1-2-2023. Οι ομάδες εργάστηκαν συνεργατικά προκειμένου να καταρτίσουν Εξατομικευμένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης για διαγνωσμένους μαθητές α) με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία) και β) με αυτισμό

Ο Προϊστάμενος Απόστολος Σπαθής και το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023